Helsingin Nykyaikaiset 5-ottelijat r.y.

SINCE 1951

LAJIT

Nykyaikainen viisiottelu on urheilulaji, joka koostuu viidestä toisistaan poikkeavasta lajista: kalpamiekkailu, ammunta (laserpistooli), vapaauinti, esteratsastus ja maastojuoksu. (juokseminen ja ampuminen on yhdistetty ampumajuoksuksi)

Siinä missä miekkailu ja ratsastus edellyttävät tekniikan hallintaa ja kokemusta, uinti ja juoksu fyysistä suorituskykyä ja nopeutta, ammunnan taas vaatiessa rautaisia hermoja. Nykyään viisiottelu kilpailu on yksi- tai kaksipäiväinen. Nykyaikaisessa viisiottelussa saavutettu tulos tai aika muunnetaan pisteiksi, eri lajeissa erilaisilla kertoimilla

Kalpamiekkailu kuuluu nykyaikaisen viisiottelun kilpailuohjelmaan. Nykyaikaisen viisiottelun miekkailussa otellaan yhteen pistoon ja siinä ei hyväksytä kaksoispistoja. Kilpailussa kaikki ottelevat kaikkia vastaan. 

Uintiosiona on 200m vapaauinti, joka käydään 25m tai 50m altaassa ennakkoaikojen perusteella jaetuissa erissä. 

Ratsastus suoritetaan arvotuilla hevosilla, joita saa verrytellä 20min ja viiden verryttelyhypyn ajan ennen suoritusta. Maksimiestekorkeus on 120cm ja tempovaatimus 350m/min. 

Ammunta ja juoksu on nykyään yhdistetty ampumajuoksuksi. Juoksumatka on 5x600m, ja aina kierrosten välillä ammutaan 5 osumaa laseraseella maksimissaan 50:ssä sekunnissa. 

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita